Допълнителна информация – Самоходни фуражораздаващи миксери

<< Обратно към продуктите

Смесител

Големият смесителен шнек плюс ниската скорост се равнява на нежна обработка на структурата на компонентите от дажбата и подаването – това е убедителното предимство в полза на турбо шнека. Той се върти със скорост, която може да се определи като нежна, въпреки, че задвижва голямо количество материал в сместа при всяко въртене.

Турбо шнекът перфектно съвпада с геометрията на бункера по размер и форма и поддържа точното разстояние до стената на бункера, което е необходимо за бърза обработка на компонентите на храненето, докато все още се смесват внимателно. Това води до прецизни съотношения и намалени изисквания за мощност. Зоните отстрани на раздаващите врати и клиновидните вдлъбнатини на бункера за модели с 2 шнека са стандартно оборудвани със SILONOX (стената на бункера, дъното на бункера и турбо шнека като опция).

Самонатоварваща глава

 

2-метровата високоефективна фрезова глава на самоходния смесител е оборудвана с 42 колянови ножа, покрити с волфрамов карбид, и равен брой транспортни лопати – точно нужното количество и с перфектната подредба да не се нарушава структурата на подаване като същевременно гарантира висока производителност на товарене. Транспортиращият улей е разположен почти симетрично в центъра на миксера. Това гарантира бързо транспортиране на фуражите, тъй като няма риск от обратен поток. Самият транспортен улей с широчината си от 700 мм гарантира плавен и нежен поток на материала.

Шаси/Рама

Иновативното 3-точково шаси прави самоходния смесител SILOKING SelfLine 4.0 невероятно маневрен и бърз. Здравата рамка от квадратен профил е устойчива на усукване, благодарение на своята 3-точкова конструкция и гарантира дълъг експлоатационен живот, както и позволява точно претегляне на компонентите в бункера. Ако хранителната пътека е особено тясна, захранването може също така да се разтовари и от двете страни едновременно, като се използват 2 врати за раздаване (по избор, също като тежкотоварна версия), без да се гази вече раздадения фураж.

Мускула (двигателя) на машината

Самоходният смесител SILOKING SelfLine 4.0 е оборудван със силно сърце: 4-цилиндров двигател D5 на Volvo (Compact / Premium) или 6-цилиндров двигател D8 на Volvo (System 500+ / 1000+), който отговаря на етап IV. Високо въртящият момент на Volvo двигателят на самоходния смесител е не само изключително мощен и ефективен – изключително дългите му интервали за поддръжка с 1000 часа го правят и уникално икономичен.

Кабина и управление

Кабината с голямо пространство на самоходния смесител гарантира, че водачът се радва на максимален комфорт, добра ергономичност и безопасност. Високият комфорт при шофиране и работа не само правят работата на водача удоволствие, но и го правят значително по-ефективен. Работата със самоходния смесител SILOKING SelfLine 4.0 е истинска наслада благодарение на своята просторност, отлична всестранна видимост и перфектна работа на органите за управление.

Siloking мениджмънт на дажбата

Комбинация от радиоуправление на системата за претегляне и на хидравличните функции със SILOKING Feeding Management

  • интегриран в 7 ”дисплей
  • програмируема система за претегляне като стандарт
  • включен софтуер за управление на храненето SILOKING (безплатно)
  • контрол на хидравличните функции чрез многофункционален подлакътник

NIR* технология: Оптимално хранене при спестяване на пари.

*NIR – Near Infrared анализа е спектроскопска техника, която използва естествено срещащия се електромагнитен спектър.

NIR регионът е областта на спектъра, дефинирана от дължини на вълните между 700 nm и 2500nm. Near Infrared е точен и бърз метод за анализ, който е подходящ за количествено определяне на основните компоненти в повечето видове храни и селскостопански продукти.

Предимството на NIR

Общите предимства на използването на NIR анализ е, че той предоставя данни за бърз анализ за по-добро вземане на решения при производството на храни и селскостопански продукти. В сравнение с традиционните методи за анализ изисква малко или никакво приготвяне на проби и никакви химикали или консумативи. Той е неразрушителен, удобен за оператора, бърз (30-60 секунди), надежден и прецизен.

Прецизното контролиране на определената хранителна дажба води до висока производителност

В интерес на всеки млекопроизводител е да знае с какво точно храни кравите си. Храни ли ги с изчисленото количество фураж? Дажбите му се основават на изчисляване на съдържанието на сухо вещество, но това може да варира значително в силажната яма. Неправилно изчислената хранителна дажба води до четири основни недостатъка: по-ниска ефективност на храната, метаболитни проблеми в кравата, колебателни добиви на мляко и по-голям процент остатъци от храна, които остават неизползвани и трябва да бъдат изхвърлени. Всичко струва парите на фермера. Всичко това натрупано, дори за средните стада това може да доведе до значително влошаване на ефективността на производството на мляко.

Храненето се основава на ясни факти

Доставянето на количеството фураж, определено око, не постига максималния добив на мляко за килограм сухо вещество. Когато производителите на млечни продукти използват системата NIR или Dinamica Generale, монтирана отпред върху самоходната фреза SILOKING, те вече не трябва да гадаят, а  са в състояние много точно да регулират целевите компоненти.

Независимо окачване на задния мост за супер комфорт, стабилност и надеждност

Удобно шофиране дори по лоши пътища

При проблеми с трудни пътни условия самоходният смесител SelfLine Compact и SelfLine Premium могат да бъдат оборудвани с независимо окачване на колелата като опция – стандартно е за SelfLine Premium 2215-22. Във връзка с ъгъла на управление от 45 °, както и големи гуми, независимото окачване на колелата осигурява постоянно плавно движение на самоходния двигател с голям капацитет в лоши пътни условия и на по-дълги разстояния във и между фермите.

Siloking лента за полагане на легло

Комбинация от раздаване на фураж и полагане на постеля на големи разстояния.

Комбинираната лента за хранене и полагане на легло SILOKING предлага перфектната комбинация за двете основни операции във фермата на големи разстояния само с една машина. Хидравличното регулиране на ъгъла и скоростта се извършва чрез многофункционалния подлакътник.

Раздаващ верижно-планков транспортьор

  • Прибиращият се раздаващ верижно-планков транспортьор може да работи във всяка позиция и произвежда редовно еднакво количество раздаден фураж.
  • Веригата на верижно-планковия транспортьор отзад вляво предлага подаане на големи количества фураж, което я прави супер удобна при къси хранителни пътеки.
  • Едновременно двустранно подаване особено при тесни помещения също е възможно.
  • Сгъваемата верига на верижно-планковия транспортьор е подходяща за зареждане и на високи ясли.

 


<< Обратно към продуктите
Затвори менюто