Допълнителна информация – Фуражораздаващите миксери

<< Обратно към продуктите

Фуражораздаващите миксери на SILOKING Compact са особено подходящи за използване в затворени сгради. TrailedLine 4.0 Compact също нарязват кръгли бали без проблеми и с лекота при минимален разход на енергия.

Компактният дизайн се характеризира с висока маневреност и плавно движение. С различни опции за раздаване смесителят за фураж може да бъде индивидуално адаптиран към условията на всяка ферма.

 

Siloking смесителен бункер

Геометрията на бункера SILOKING и турбо шнекът са прецизно изчислени един към друг, което осигурява кратки времена на смесване, като същевременно запазва структурата фуража и на подаването по оптимален начин. Назъбената му форма забавя подаването (предвижването) при кръговото му движение и поддържа вертикално смесване. Планетарната скоростна кутия е разработена изключително и само за използване в смесители SILOKING Feed.

Скоростната кутия с 4 планети и оптимални нива на намаляване на предавката е проектирана така, че да реализира висока производителност, която се получава от смесителя дори при максимално натоварване.

 

Шаси (рама)

Здравата рама от квадратен профил е в основата за здравото шаси на SILOKING. Този профил има изключително висока товароносимост и е устойчив на усукване. Заедно със специалните отливки на товарните клетки, това гарантира перфектна точност на претегляне, дори при неравен терен и когато смесителният бункер е напълно зареден.

Кабелите на системата за претегляне са устойчиви на киселина и вървят подредено и безопасно в кабелните канали. Гаранция за качество SILOKING и за дълъг живот и постоянна надеждна работа.

 

Раздаване на фуража

Разнообразието от опции за раздаване на SILOKING дават възможност за адаптиране на подаването на фуража към всички изисквания в обора:

Напречна конвейерна лента SILOKING

 • Напречна конвейерна лента позволява да се полага фуража в обикновен и широк захранващ слой, така че фуражът, който остава за да бъде пробутан по-късно, остава свеж;
 • Сгъваеми транспортни ленти на напречната лента позволяват без усилие и загуби да се полага фуража и в най-високите ясли;

Разтоварваща врата

 • Сгъваеми транспортни ленти директно залепени на раздаващата врата
 • Подсилени раздаващи врати

 

 

Siloking мениджмънт на храненето

Комбинация от радиоуправление на системата за претегляне и на хидравличните функции с SILOKING Feeding Management

 

 • безжична радио комуникация
 • използване на смартфон, таблет или терминал SILOKING за данни е възможно за контрол
 • програмируема система за претегляне като стандарт
 • контрол на хидравличните функции (версия SILOKING Data E)
 • вкл. софтуер за управление на хранене SILOKING (безплатно)
 • данни винаги в полезрението на водача, дори в превозното средство за зареждане

За повече информация относно данните за SILOKING, моля, посетете уебсайта: http://data.siloking.com

 

SILONOX

SILONOX е особено здрава твърда сплав от неръждаема стомана с изключителна устойчивост на износване. Вгражда се изключително във всички елементи от технологията за смесване на фуражи SILOKING. Стандартно монтирани елементи от  SILONOX има отстрани, в долната част на раздаващата врата, както и върху клиновидните вдлъбнатини на бункера.

Предлагат се следните опции:

 • SILONOX ръбове на шнека
 • SILONOX шнекова намотка
 • Стена на бункера SILONOX
 • SILONOX за стена на бункера, дебелина на плочата 3 mm
 • Долна облицовка на бункера SILONOX, дебелина на плочата 6 мм

 

SILOKING Data – просто и интелигентно

SILOKING Data е комбинация от радиоуправление на системата за претегляне и хидравличните функции на смесителя за раздаване с управлението на храненето.

Друга нова разработка, която ще бъде представена е радиоуправляемата система за претегляне, контрол и документиране SILOKING Data. Очакванията са планирани на базата на новия софтуер за управление на хранене SILOKING (безплатно). Прехвърлянето на рецепти до терминала SILOKING в зареждащото превозно средство се извършва безжично чрез локална радио мрежа.

Радио терминалът с цветен дисплей с висока разделителна способност се използва за изпълнение или промяна на запаметените рецепти и за създаване на нови програми за зареждане и раздаване. С функционален пакет „DATA E“ терминалът в разтоварващото превозно средство се използва за посочване на теглото в режим на разтоварване и за контрол на електрохидравличните функции. Компанията предлага и „DATA T“ версия за управление на системата за претегляне, при която електрохидравличните функции се управляват чрез устройството за управление на трактора.

 

Ново измерение на точността на храненето

Системата за претегляне е оборудвана с функция за програмиране като стандарт. По този начин фермерът може да храни стадото си точно според рецептата. Алтернативно, той може да използва само функцията за раздаване, когато системата добавя заредените отделни компоненти за подаване и показва общото тегло в смесителя за подаване.

Системите за претегляне работят чрез безжична радио връзка, което е още едно предимство за фермера. Терминалът е разположен така, че винаги да бъде в полезрението на водача. Операторът може да напълни смесителя за подаване от всяка страна, да адаптира дажбите чрез натискане на клавиш в терминала или да пропусне компонентите на храненето. Използването на смартфон или таблет за зареждане е достъпно като опция.

„Това прави по-висока ефективността на работата, точност на натоварване и разбира се удобство за потребителя в сравнение с конвенционалните системи за претегляне“, заяви мениджърът по продажбите на SILOKING Саша Беренд. „Всичко това спестява време и разходи за хранене.“

 

Siloking SoftStart (мек старт) съединител

За всички, които изминават голямо разстояние от силажната яма до фермата или оставят  миксера зареден

 

SILOKING предлага съединител SoftStart като опция за моделите прикачени вертикални смесители TrailedLine 4.0 Premium, Duo Avant и System 1000+. Този хидравличен съединител, специално разработен за смесители SILOKING Feed, е разположен между планетарните редуктори на отделните смесителни шнекове.

Чрез пускане само на един шнек – включване на другия шнек по-късно – изискването за мощност на трактора може да бъде намалено с до 50% (за вертикални смесители  с 3 шнека с до 66%).

Видео: https://www.youtube.com/watch?v=2HuepmN_6cs&feature=emb_logo

 

Siloking сламораздробител

Сламораздробител с голям капацитет и механично задвижване

Комбинацията от смесител и сламенораздробител  позволява многократно използване на смесителя SILOKING. Висококачественият раздробител за слама разпределя дори дълго влакнести материали точно, до най-далечните места в обора. Интегрирания камъкоуловител между смесителния бункер и сламораздробителя избягва попадането на камъни.

 

 

Siloking лента за разстилане на постеля

Комбинация от изхвърляне на фуражи и постелки на големи разстояния

Раздаващата лента SILOKING предлага перфектната комбинация за раздаване на фуражи и постеля на големи разстояния върху легла и боксове.

Управлението на лентата се извършва хидравлично, но може да се извърши и (електрохидравлично) чрез SILOKING Data E като опция. Тъй като лентата за полагане на постеля има възможност да се скрие под напречната лента за раздаване на фураж, широчината на  смесителя за подаване не се променя, което води до запазване габаритите на входната врата на хранителната пътека.

 

Siloking TwinLift

Плъзгаща се напречна конвейерна лента с автоматично регулиране на височината

Тази конвейерна лента може да се плъзга хидравлично на всяка страна, а външният край се повдига автоматично с до 50 cm. Възможно е също така да плъзнете раздаващата лента хоризонтално чрез проста операция на лоста. Тази система се характеризира с двустранно подаване на фуража и подаване на фуража във високи ясли. Тази система позволява машината да се промуши през супер тесни врати на обора и след това да се разпъне до нормална работна ширина. Така няма нужда от скъпи инвестиции за разбиване на съществуващите врати и монтаж на нови.

 

Заключителна документация

Новият софтуер за управление на хранене SILOKING е безплатен и улеснява планирането на дажбите. Лесната за използване програма ви позволява удобно да създавате компоненти за фуражи, групи животни, както и програми за зареждане и разтоварване на компютъра. От друга страна, данните, събрани по време на хранене, се оценяват, като по този начин се увеличава точността на зареждане по устойчив начин. Прехвърлянето на актуализирани данни до терминала се извършва чрез локална радио мрежа или стандартен USB флаш пмет.

Новото управление на храненето също така позволява да се оцени и документира консумацията на фуражи, разходите за фураж, както и ефективността на фуражите и концентратите.

„Това е от голямо значение, за да се отговори на бъдещите изисквания на фермерите“, подчертава Саша Беренд.

За повече информация относно SILOKING Data, посетете уебсайта: data.siloking.com


<< Обратно към продуктите

 

Затвори менюто